Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Training barmani – Desprealcool si responsabilitatea sociala

Esti barman? Esti constient de rolul pe care il ai in fiecare seara in viata clientilor tai? Vino la primul training din Romania despre relatia barman – client si despre alcool.

Un studiu* Ursus Breweries arata ca aproape 32% dintre tinerii romani cu varsta intre 18 si 30 de ani au consumat alcool ultima data intr-un bar. Dar ce faci tu, ca barman, pentru a-ti convinge clientul ca a fi beat nu inseamna neaparat a te distra mai bine? Sau pe pustiul care nu a implinit inca 18 ani ca e mai bine sa bea un suc?

Credem ca tu, ca barman, joci un rol foarte important in viata celui care se aseaza la barul tau. Tu esti cel care poti sa ii asiguri o experienta cat mai placuta in urma careia sa nu il doara capul si a doua zi si sa isi doreasca sa revina in barul tau.

In acest context, Ursus Breweries organizeaza in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara si Buzau primul training din Romania pentru barmani pe tema consumului responsabil de alcool. IntitulatDesprealcool si Responsabilitate Sociala“, training-ul este parte a campaniei aflati echilibrul!” si vorbeste barmanilor despre responsabilitatea pe care o au fata de clienti.

Training-ul este sustinut de catre Bogdan Nicolae, expertul BARMANIA si Presedintele Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania. El va povesti despre efectele concrete ale alcoolului asupra organismului, cum iti poti tine un client multumit servindu-i alcool cu masura, dar si cum sa te porti cu un client recalcitrant.

In a doua parte a cursului, expertii BARMANIA vor sustine un seminar de mixologie, in cadrul caruia vor prezenta ultimele tendinte in domeniu, precum si cele mai interesante cocktailuri. La sfarsitul cursului vei primi, alaturi de kit-ul campaniei, un certificat care atesta abilitatile tale de barman responsabil, precum si o diploma care sa spuna tuturor ca se afla intr-o locatie cu barmani responsabili.

„Rolul unui barman profesionist presupune mai mult decat servirea unei bauturi. El trebuie sa ii asigure clientului o experienta placuta. In plus, un comportament responsabil din partea noastra il va face pe client sa revina. Iata de ce un training dedicat prevenirii consumului excesiv de alcool in cluburi si baruri este un program necesar. Ne bucuram sa fim alaturi de Ursus Breweries in aceasta initiativa si speram ca mesajul nostru va ajunge la cat mai multi barmani in acest an”, a declarat Bogdan Nicolae, Presedintele Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania si trainerul acestui program.

Va puteti inscrie pentru training pe site-ul nostru mai jos precum si pe pagina noastra de Facebook –www.facebook.com/desprealcool.

Calendarul** training-urilor Desprealcool si Responsabilitate Sociala” este:

20 septembrie – Buzau

11 octombrie – Cluj

3 noiembrie – Timisoara

15 noiembrie – Brasov

29 noiembrie – Bucuresti

*Studiu coordonat de sociologul Prof. Dr. Septimiu Chelcea si realizat de Cult Market Research in perioada 15 octombrie – 20 noiembrie 2010, pe baza de focus grupuri si ancheta prin chestionar aplicat pe un esantion de 1001 respondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Orasele cuprinse in studiu sunt: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov si Buzau

**Calendarul trainingurilor poate suferi modificari.