Cum ne influențează alimentația sănătoasă și starea de spirit
Alimentația ne poate influența viața sub multe aspecte, la care uneori nici nu ne gândim Știai, de exemplu, că lipsa de hidratare îți poate afecta capacitatea de...
Bucătarii și maeștrii berari te complimentează ori de câte ori felul tău de mâncare se potrivește de minune cu berea preferată! Hameiul din bere crește pofta de mâncare, așa că berea este alegerea ideală pentru degustări, mai ales datorită aromelor care pun în valoare gustul mâncării. Sunt atâtea beri pe lume câte gustări savurează adevărații pofticioși, dar nu toate se potrivesc cu ceea ce găsești în farfurie. Data viitoare când te așezi la masa unui restaurant sau când bucătărești la tine acasă, ține cont de sfaturile de mai jos și bucură-te de adevăratul gust al unei beri bune, savurată la o masă copioasă!
Pentru gurmanzii la patru furculițe, am pregătit topul celor mai potrivite asocieri bere-gustări:
Ori de câte ori ți-e poftă de o pizza sau de un aperitiv cu brânzeturi, verifică dacă ai în frigider și o bere cu arome puternice. Savoarea gustării iese în evidență în combinație cu astfel de băuturi, întrucât carbonatarea din berea tip lager creează suficient de multă aciditate încât să scapi de grăsimile din lactate încă de la prima înghițitură. Fie că îți pregătești tacămurile pentru un sandviș, salată cu brânză de capră sau pizza, orice bere blondă mai aromată se potrivește de minune pe masa ta!
Pentru pasionații de gustări mediteraneene, berile ușoare sunt nelipsite de la masă. Astfel de beri fac cinste mâncărurilor de pește, fructelor de mare și pastelor, al căror gust nu va fi niciodată știrbit de aciditatea berii, ci dimpotrivă. De asemenea, dacă te delectezi și cu un sos mai gras, ai un motiv în plus să alegi o bere tip ale a cărei aromă dulceagă te asigură că felul de mâncare nu va pica prea greu.
Amatorii de cartofi prăjiți, chipsuri sau nachos au o slăbiciune pentru mâncărurile sărate, motiv pentru care berile blonde și foarte slabe nu trebuie să lipsească din meniul lor. În serile cu prietenii, acasă sau la barul preferat, optează pentru o bere ușoară care să nu acopere foarte mult gustul puternic și sărat al felului de mâncare. Același sfat se aplică pentru majoritatea mâncărurilor prăjite și foarte sărate.
Gurmanzii ce apreciează o friptură bine făcută, medie sau în sânge, trebuie să aleagă o bere brună sau chiar neagră, pe măsura cărnii. În cazul unei cine copioase, poți opta pentru un ale sau un stout, ale căror arome tari se potrivesc măncărurile grele. Important este să găsești berea care să creeze un echilibru perfect între cele două și să alegi o bere cu un gust la fel de puternic precum friptura din farfurie.
Fie că ești fanul înfocat al mâncărurilor thainlandeze, indiene sau mexicane, berile tip lager foarte slabe sunt ideale pentru a-ți descuraja stomacul să se răzvrătească. Încearcă orice bere cu mai mult hamei, întrucât astfel vei potoli iuțeala mâncării. Poți alege, de asemenea, o bere specială tipicului de mâncare preferat. Berea indiană, de exemplu, este special creată pentru gustările extrem de picante din regiune, fiind văzută ca un fel de lapte nelipsit de pe masă. Proprietățile berilor de acest fel reușesc să calmeze gustul condimentat al mâncării, așa încât să te bucuri cu adevărat de specificul bucătăriei picante.
Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, pentru că este perioada din an când soarele strălucește puternic și ne invită să petrecem mai mult timp în aer liber...
Avem la noi în țară locuri unice, de o frumusețe aparte, cu mistere și povești incredibile țesute în jurul lor, pe care trebuie să le vezi măcar o dată-n viață...
Îți propunem, în acest episod de călătorie prin România o incursiune într-un loc aparte, unde vei trăi experiențe de poveste și unde vei vedea atracții naturale unice...
Pentru a accesa conținutul acestui site
trebuie să ai peste 18 ani.
Nu bifa dacă nu ești singura persoană care folosește acest dispozitiv.