Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Orzul

Stiai ca?





Cerealele filtrate din amestec sunt folosite de fermieri ca hrana pentru animale.

Cereale si apa

Din ce este fabricata berea?

Fabricarea berii este o arta.

Pentru a fabrica bauturi alcoolice, este necesar un anumit tip de zaharuri care fermenteaza. Spre deosebire de vin, care foloseste struguri zdrobiti pentru zaharurile fermentabile, berea isi obtine zaharurile fermentabile din cereale (ex. malt de orz, grau sau sorg) sau o anumita combinatie de cereale. Tipul (tipurile) de cereale folosite vor produce arome diferite.

Transformarea cerealelor in zaharuri fermentabile impune abilitati speciale. Cerealele sunt inmuiate in apa, germineaza si apoi sunt uscate intr-un cuptor pentru a deveni „malt”. Culoarea si aroma sunt determinate de durata de timp si temperatura la care sunt uscate cerealele. Cerealele transformate in malt sunt macinate pentru a isi deschide usor miezul (cunoscut si sub denumirea de „malt macinat”).

Specialistii nostri in fabricarea berii amesteca maltul macinat cu apa fierbinte intr-un proces denumit „plamadire”. Acesta activeaza enzimele din malt, care transforma amidonul natural din malt in zahar. Plamada este apoi filtrata, lasand in urma un lichid plin de zaharuri fermentabile numit „must”.

 

 

Ce este berea?



‘Berea’ este denumirea folosita pentru a descrie familia de bauturi alcoolice fabricate din malt si aromate cu hamei. Exista doua categorii de bere: Lager si Ale. Berea Lager foloseste o drojdie de fermentatie inferioara (care se depune pe fundul vasului de fermentare), in timp ce drojdia folosita pentru Ale este de fermentatie superioara (se ridica la suprafata). De asemenea, berea Ale este macerata si lasata la fermentat la o temperatura mai ridicata decat berea Lager, pentru a produce diferite profile de aroma.