Incurajam oamenii sa ia decizii informate despre alcool

Fermentarea

Stiai ca?



In timpul fermentarii cantitatea de drojdie se inmulteste de trei ori.

Drojdie

Din ce este fabricata berea?

Drojdia este la fel de importanta in procesul de producere a berii ca si in procesul de pregatire al painii. Drojdia se adauga in mustul de bere si are rolul de a transforma zaharurile in alcool si dioxid de carbon, in timpul procesului de fermentare.

Suntem foarte atenti la calitatea drojdiei pe care o folosim pentru ca drojdia influenteaza modul in care se realizeaza fermentarea si calitatea aromei berii.

Dupa fermentare, berea se “linisteste” in tancuri. Apoi este filtrata pentru a indeparta particulele mici de drojdie sau proteine, care ar putea sa ii dea un aspect lipsit de limpezime. Dupa aceasta etapa, berea este gata pentru a fi pusa in sticle, doze sau butoaie.

 

Ce este berea?

‘Berea’ este denumirea folosita pentru a descrie familia de bauturi alcoolice fabricate din malt si aromate cu hamei. Exista doua categorii de bere: Lager si Ale. Berea Lager foloseste o drojdie de fermentatie inferioara (care se depune pe fundul vasului de fermentare), in timp ce drojdia folosita pentru Ale este de fermentatie superioara (se ridica la suprafata). De asemenea, berea Ale este macerata si lasata la fermentat la o temperatura mai ridicata decat berea Lager, pentru a produce diferite profile de aroma.